Lubbers levert Covid-19 beschermingsmiddelen

maart 28, 2020

Het nieuws over het Covid-19 virus wordt door Lubbers Logistics Group (Lubbers) op de voet gevolgd. Onze eerste prioriteit is de gezondheid van onze medewerkers en die van directe en indirecte betrokkenen zoals familieleden, subcontractors en partners. De instructies vanuit de overheid en RIVM worden op de voet gevolgd en opgevolgd.
Als wereldwijd logistiek dienstverlener heeft Lubbers zich gespecialiseerd in het leveren van maatwerk, vaak voor sectoren waarin 24-uur per dag gewerkt wordt en de activiteiten zeer onvoorspelbaar zijn. Denk hierbij aan de upstream olie en gas industrie en de maritieme offshore sector. Spoedleveringen of leveringen naar moeilijke bestemmingen zijn aan de orde van de dag. Onze medewerkers zijn dagelijks bezig om (logistieke) problemen op te lossen en hebben een echte “hands-on” mentaliteit.
In deze tijden, waarin het Covid-19 virus de wereld in zijn greep houdt, worden onze medewerkers met soortgelijke en nieuwe logistieke uitdagingen geconfronteerd. Ook nu is hun voornaamste prioriteit een oplossing te vinden voor de logistieke uitdagingen die onze klanten ze voorleggen.
Een aantal weken geleden begon de vraag naar Covid-19 beschermingsmiddelen enorm te stijgen. Ook Lubbers kreeg verschillende aanvragen om deze producten te vervoeren. Dat gaat op dit moment gepaard met grote uitdagingen, vanwege tekorten aan verschillende medische producten en het sluiten van grenzen en daardoor ook transportroutes. Lubbers heeft via haar partner MQS Trading echter een producent in China gevonden die op korte termijn beschermingsmiddelen kan leveren. Via onze Global Freight divisie kunnen wij hiervoor ook toereikende luchtvrachtcapaciteit regelen. Inmiddels hebben we 200.000 FFP1 mondkapjes uitgeleverd aan het Haga ziekenhuis in Den Haag en het Tergooi ziekenhuis in Hilversum. Naast deze mondkapjes kunnen we ook de FFP2 variant en isolatiepakken leveren. De doorlooptijd van productie tot levering in Nederland is slechts enkele dagen en we zouden zelfs een dagelijkse luchtbrug kunnen opzetten.
Op deze manier hopen wij een positieve bijdrage te kunnen leveren in het beschermen van zoveel mogelijk mensen tegen het Covid-19 virus, waarbij wij het ook als onze verantwoordelijkheid zien om de kosten hiervoor zo laag mogelijk te houden.